Hur det började

Hej David,

Är trött men vill ändå skriva några rader. Jag är som en Tesla brukar jag säga till Pernilla ibland, jag behöver ladda då och då. Varför berättar jag det här? För att jag vill. För att alternativet hade varit att inte skriva alls idag. För att jag vill fråga om du vill sitta i styrelsen i Fika Cykelklubb. 

Long story short. Har gått från att ogilla att cykla till att nästan älska det. För att ordna ett motionslopp i sommar mellan Helsingborg och Göteborg behöver jag en cykelklubb och för att kunna starta den behöver jag hitta några jag kan se mig själv göra saker ihop med. Du är en av få som jag av olika anledningar vill fråga. 

KISS (Keep It Simple Stupid) är ett sätt att tänka och göra saker på. I designfasen kan det vara extra viktigt att inte fastna på detaljer som ändå inte visar sig vara viktiga eller sanna längre fram. Därför vill jag att du, med det lilla du vet, svarar ja eller nej? Självklart får du veta mer innan du säger definitivt ja eller nej, men jag vill ha ett ärligt första svar.

This Message Will Self Destruct In Five Seconds. Good luck.

Mvh,
Jonas

Ovanstående var ett mejl till en granne som hjälpte mig med en soffa när jag flyttade från Helsingborg. Vi hade bott i samma hus i tre år men aldrig pratat med varandra. När soffan väl var nere sa vi att vi ses. Det konstiga var att vi gjorde det.

Hur gör man när man vill göra någonting men inte riktigt vet var man ska börja? Jag kontaktade Svenska Cykelförbundet och fick hjälp. Sedan mejlade jag D (min gamla granne) och frågade om han ville vara med. Nu är vi med i Riksidrottsförbundet och Svenska Cykelförbundet och arbetet kan börja på riktigt.

Men vad är på riktigt egentligen? Hur cyklar man ens på riktigt? Jag började hemma i vardagsrummet på en trehjuling. Nästan alla har cyklat någon gång. På ett möte hörde jag mig själv säga att vi kanske kan vara en klubb för alla som hatar att cykla. Det låter väl dramatiskt och inte helt bra när man säger det, men måste man älska att cykla för att cykla överhuvudtaget? Kan man gilla att ta cykeln till affären men inte älska att ta i? Kan det vara olika för alla och okej just därför? Vi tror det.

Tack för att du läste. Nu kan allt hända. En klubb utan dig är ingen klubb tänker vi. Kanske ett motto vi kan brodera och hänga på väggen. Ut och cykla med dig nu.

En sak till. Det första vi gör är att ordna ett lopp där vi cyklar utan nummerlapp och tidtagning. Vi har döpt det till Kattegatt Bikepacking Expedition. Blocka 30/6-2/7 i kalendern och leta fram pumpen. 390 km under tre dagar med två nätter under bar himmel är det som väntar. Det blir något det.

Jonas Larsson, ordf.