Frågor & svar

Nej. Vi ser inget samband mellan vara bra och att ha kul. Det är ingen tävling. Några av oss gillar att ta i ibland, andra gillar att ta det lugnt. Du kanske gillar båda.

Nej. Du kan cykla i vad du vill, men vi cyklar alltid i hjälm. Älskar du lycra, kör på det. Älskar du att cykla i jeans och en t-shirt i bomull, går det också. Det som inte funkar jättebra är om du tror att du är bättre i det ena eller det andra. Så jobbar inte vi.

Kanske för att du vill äta en nybakad kanelbulle när benen inte orkar mer? Kanske för att du aldrig har varit med i en idrottsförening tidigare och är nyfiken på hur det är när det inte handlar om att vinna. Eller så har du ditt eget varför nedskrivet i ett block från ICA och undrar varför vi ska veta det.

Fråga någon du känner eller sätt upp en lapp på ICA (ja, det funkar). Ta med mamma ut på en runda eller be chefen om ett tyst avstämningsmöte på cykeln. Använder du sociala medier kan du använda #fikacykelklubb så kanske vi hittar varandra där.

Absolut. Vi har ingen särskild barnsektion, än. Helst vill vi inte dela in barn/vuxna i åldersgrupper. Vi tror stenhårt på att alla, oavsett ålder, kan cykla och fika med alla. Ungefär som ett barnkalas där alla får vara med och leka.

För att cykla kan vara och är så mycket mer än “bara” något man gör när man idrottar. För att vi saknade en klubb där alla kan vara med. För att man inte måste vara bra för att njuta av en bra fika. För att vi vill se vad som händer om vi gör någonting.

Förr fanns en förening på en ort. Vi vill ändra på det. Om du vill cykla och bor i de småländska skogarna så finns vi där. Fika Cykelklubb vill finnas och vara där du är. Inte tvärtom.

Jonas Larsson. Fika är en liten nystartad förening. Vi har ingen manual utan gör det som känns bra just nu. Det är som att lägga ett pussel utan att riktigt veta vad det ska bli. En sak försöker vi tänka på dock och det är att vi gör allt vi kan för att inte kopiera det andra gör. Det kanske inte spelar någon roll för dig, men det kan ha betydelse för någon annan.

Vi vet inte. Men vi försöker ha med tre saker i allt vi gör (nästan, ibland orkar vi inte). I våra stadgar står det att vi cyklar och fikar. Utöver det står det också att vi uppmuntrar alla att tänka, göra och vara annorlunda. Om vi frågar oss själva på vilket sätt vi gör det, kanske vi har något som vi kan utveckla. Begripligt?

Här. Det tar max 5 minuter. Sedan kan allt hända.

Det korta svaret är att vi cyklar istället. Det lite längre är att vi inte vet om vi vill. Sociala medier känns inte så sociala längre och det tycker vi är ett problem. Det behöver inte vara fel att vara där, men vi vill se om vi kan bygga något som inte (bara) handlar om likes och algoritmer. Kanske en cykelklubb där du slipper dumscrolla för att hitta bra saker.