Cykla med oss

Vi bryr oss inte om hur du ser ut, vilket kön du har (eller inte har) eller om du ens har en cykel idag. Vi vill att du ska göra din grej med oss.

Du kanske aldrig har varit med i en idrottsförening tidigare. Eller så har du det och har tröttnat. Du kanske inte vill vara med i en klubb (det ville inte vi heller, vi ville ordna ett lopp).

Cyklar du idag? Pendlar till jobbet? MTB? Gravel eller landsväg? El eller tre-hjuling? Till ICA en gång i veckan? Till morgondoppet? På förskolan eller äldreboendet? Oväxlat eller 7? Året om ute eller inne? Kort eller långt? Ensam eller i klunga? För att må bra? För klimatet?

Vi tycker inte att man måste cykla på ett sätt. Vi tycker inte heller att man måste vara bra för att njuta av att rulla fram på en grusväg i juni. Vi har ingen aning om vad du tycker om det, men säger du inte nej till en fika finns det hopp.

Är du över 18 år kostar det 295 kr/år att vara med. Är du yngre är det gratis. Är du äldre än 65 är det också gratis. Vill du att hela familjen ska vara med kostar det 425 kr/år.

För det får du vara med i din klubb. För det är din och min klubb. Vi är en förening och vi vill vara en förening för alla. Det är inte riktigt sant, vi är ingen bra förening för homofober, rasister och andra som inte tycker att alla är lika mycket värda. Det kanske låter konstigt, men vi säger nej till alla som inte står bakom Riksidrottsförbundets stadgar och FNs mänskliga rättigheter.

Here’s to the crazy ones, the misfits, the rebels, the troublemakers, the round pegs in the square holes… the ones who see things differently — they’re not fond of rules… You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them, but the only thing you can’t do is ignore them because they change things… they push the human race forward, and while some may see them as the crazy ones, we see genius, because the ones who are crazy enough to think that they can change the world, are the ones who do.

Steve Jobs